Visum aanvraag

Visum aanvraag

Nadat u een zakenreis geboekt hebt, worden ook uw benodigde visumdocumenten snel verzorgd. Uw Business Travel Consultant beschikt over de meest actuele informatie over visum aanvraag en gezondheidsbepalingen per bestemming.

 

"Visa Waiver"-Programm voor tijdelijk verblijf in de Verenigde Staten

Sinds 12 januari 2009 bent u als reiziger naar de Verenigde Staten verplicht om een reistoestemming aan te vragen. Om een dergelijke toestemming te krijgen dient u voor vertrek een aanvraag via ESTA (Electronic System for Travel Authorisation) in te dienen. Met behulp van het "Visum Waiver"-programma kan er dan een toestemming verkregen worden voor een tijdelijk verblijf in Amerika.

Het "Visum-Waiver"-programma is niet ter vervanging van het groene formulier (het I-94W formulier) dat in het vliegtuig werd uitgedeeld.

ESTA is een beveiligde website met daarop een formulier dat ingevuld dient te worden als u naar de Verenigde Staten reist. Wij raden u aan dit tijdig te doen. Uw aanvraag moet minimaal 72 uur voor vertrek zijn ingediend. Iedereen die naar de Verenigde Staten reist, is verplicht dit formulier in te vullen en dient dus alvorens het aan boord gaan van het vliegtuig, te beschikken over een goedgekeurde aanvraag. Ook wanneer de Verenigde Staten wordt gebruikt als overstap, dient het formulier ingevuld te worden.

De reistoestemming is geen visum aanvraag en is alleen bedoeld voor korte bezoeken aan Amerika in de vorm van een vakantie of zakenreis. Dit bezoek mag niet langer duren dan 90 dagen. De reistoestemming is geldig voor een periode van twee jaar (of tot het paspoort verloopt indien dit eerder is), en is geldig voor meerdere bezoeken aan de VS.

De aanvraag kan online worden ingediend op: https://esta.cbp.dhs.gov/

Neem voor meer informatie over uw visum aanvraag direct contact met ons op.